Web trgovina Brodska elektronika d.o.o. - MEC Navcom Solutions
O nama Uvjeti prodaje Veleprodaja Kontakt Košarica Posao
Na čemu biste danas željeli uštedjeti?
Upišite ime proizvoda ili traženi pojam.

Web trgovina    Satelitske antene i dodatna oprema (TV, VSAT, FLEET)    Sea Tel 3004

Košarica je prazna
Proizvodi
Klikni za prijavu na Novosti / Newsletter - www.brodska-elektronika.hr

Prijava za postojeće korisnike
Sea Tel 3004

Žiro 3-osno stabilizirana satelitska TV antena promjera 76cm za kvalitetan prijem digitalnog (DVB-S) satelitskog signala.

NOTE: Customers outside of Croatia please click on button “Request a quote” to contact MEC sales for NET prices and shipping cost to your country! Za trenutnu cijenu proizvoda molimo Vas da kontaktirate prodaju klikom na tipku “Zatražite ponudu”.

Informacije o proizvodu

Ovaj model antene više nije dostupan u prodaji i zamjena za ovu antenu je novi model Sea Tel 80TV. Link na novi model možete pronaći pod povezani proizvodi.

Coastal C24E je žiro stabilizirana satelitska Cassegrain antena promjera 61cm smještena u kupoli promjera 86cm. Antena dolazi u kompletu s antenskim kontrolerom koji ima memoriju za 6 satelita, Quattro LNB, dishscan funkciju, ugrađen GPS, NID identifikaciju satelita, automatsku regulaciju polarizacije LNB-a, radar filter i 15m kontrolnog kabela. Napaja se na 12VDC/3A i min. E.I.R.P. je 47 dBW te je HDTV Ready. Pogodna je za plovila preko 15m dužine.

Coastal C24E antena u potpunosti je automatizirana i od korisnika zahtjeva samo odabir željenog satelita. Antena će u kratkom roku pronaći sateliti i omogućiti nesmetan prijem signala čak i u plovidbi po težim vremenskim uvijetima. Sa ovom veličinom antene možete uživati u nesmetanom prijem satelitskih programa sve do Grčke. Ovo je naš najprodavaniji model antene i preporučamo je za plovila preko 15m dužine koja često plove na području južnog Jadran.
Informacija o proizvodu:
Sea Tel 3004 je žiro 3-osno stabilizirana satelitska Cassegrain antena promjera 76cm u kupoli promjera 1m. Antena dolazi u kompletu s antenskim kontrolerom DAC2202, Quattro LNB-om i dishscan funkcijom te ima ugrađen GPS, NID identifikaciju satelita, automatsku regulaciju polarizacije LNB-a, radar filter i napaja se na 220VAC. Min. E.I.R.P. je 45 dBW te je HDTV Ready. Ovaj model antene potrebno je spoiti na brodski žiro kompas putem NMEA 0183 komunikacije. Ova veličina antene pogodna je za mega jahte i brodove preko 30m.

Sea Tel 3004 antena u potpunosti je automatizirana i od korisnika zahtjeva samo odabir željenog satelita. Antena će u kratkom roku pronaći sateliti i omogućiti nesmetan prijem signala čak i u plovidbi po težim vremenskim uvjetima. Sa ovom veličinom antene možete uživati u nesmetanom prijemu satelitskih programa po cijelom Mediteranu. Na antenu je moguće spojiti više satelitskih prijemnika ovisno o multisklopki koja se koristi za razvod satelitskog signala po plovilu.


Dual antenna system

Ovaj tip antene može se spojiti u kombinaciju s još jednom istom antenom ukoliko jarbol ili neka druga prepreka na plovilu blokira prijem satelitskog signala. Ovim načinom spajanja dviju antena omogućen je nesmetan prijem jer obje antene istovremeno prate isti satelit dok automatski preklopnik (Dual antenna arbitrator / RF switch) bira i šalje signal s antene koja trenutno nije u blokadi do korisnika.


Napomena

Za sve Sea Tel antena vrijedi pravilo proizvođača da je garancija valjana samo u slučaju ako je instalaciju ili barem puštanje u pogon obavio ovlašteni servis.


Pravilan odabira antene za Vaše plovilo

Pri odabiru satelitske antene za plovilo treba obratiti pozornost na veličinu same antene da se ne narušili estetski izgled plovila. Drugi jako bitan faktor u odabiru antene je pokrivenost satelitskim signalom na području plovidbe. Sa ovom veličinom antene možete očekivati kvalitetan i nesmetan prijem u plovidbi po cijelom Mediteranu.

Više informacija o pokrivenosti satelitskim signalom u našoj regiji možete pronaći na sljedećoj adresi: http://www.lyngsat.com. Ukoliko niste sigurni koja bi antena najbolje zadovoljila Vaše potrebe slobodno nam se obratite za savjet.

Tehničke informacije o anteni Sea Tel 3004 i dijagram spajanja možete pronaći pod upute i dokumenti za proizvod, a nekoliko primjera instalacija na plovila naših kupaca u galeriji slika o anteni.


Par riječi o Sea Tel-u i žiro stabiliziranim antenama

Američka tvrtka Sea Tel prisutna je na pomorskom tržištu više od 30 godina i najveći je proizvođač žiro stabiliziranih antenskih sustava za satelitsku komunikaciju i televiziju (VSAT i TVRO) na svim veličinama i vrstama plovila. Osnivač Rober J. Matthews patentirao je 1978. godine prvu 3-osnu antenu i postavio temelje razvoja stabiliziranih satelitskih antena. Prema istraživanju najpoznatijeg magazina za satelitske komunikacije “ComSys” Sea Tel je lider u proizvodnji satelitskih antena i pokriva više od 75% globalnog pomorskog tržišta svojim proizvodima. Sea Tel je i jedini proizvođač sa ponudom antena od 37cm do 3.6m u promjeru i glavninu svojih proizvoda plasira za komercijalni i vojni sektor dok je u zadnjih 10-ak godina preuzeo i vodstvo na području plovila za razonodu. Nedavno se Sea Tel pridružio velikoj korporaciji Cobham SatCom koja se bavi izradom sofisticirane vojne opreme kako bi razvijao i proizvodio antene ne samo za pomorski sektor nego i za vojnu industriju.


Sea Tel je nedavno prvi konstruirao i antenu za simultani prijem satelitskog signal sa 5 satelita (Ku + Ka band) sto još nitko drugi nije uspio. U zadnjih par godina dosta novih proizvođača “sličnih” antena (KVH, Simrad, Raymarine, Intellian, KNS, Navisystem, Glomex i drugi) pokušava kopirati Sea Tel-ovu tehnologiju međutim to im baš nije pošlo za rukom jer se radi o vrlo sofisticiranoj tehnologiji koja mora zadovoljavati visoke vojne MIL standarde. Vjerojatno će proći još dosta vremena dok neki novi proizvođač ozbiljno konkurira Sea Tel-u međutim teško je dostići znanje, tehnologiju i iskustvo stvarno preko 30 godina.


Da bi razumjeli princip rada i kompleksnosti brodskog satelitskog antenskog sustava morate znati da se sateliti nalaze iznad ekvatora na udaljenosti oko 37000 km od zemlje i predstavljaju na nebu statičnu točku malih dimenzija u koju antena mora biti konstantno i precizno usmjerena bez obzira na sve pokrete plovila. Da bi antena mogla zadovoljiti takve zahtjeve postavljena je na žiroskopski stabiliziranu pokretnu platformu s inertnim osjetilima (rate sensor) koja konstantno mjere kuteve valjanja, poniranja i skretanja (roll, pitch, yaw) plovila te istovremeno (in real-time) velikom brzinom usmjeravaju antenu u pravcu satelita. Iz ove informacije može se zaključiti da se ovdje radi o antenskim sustavima visokih performansi i kvalitete koji svojom tehnologijom daleko nadilaze svu ostalu elektroniku koja se koristi na plovilu. To je ujedno i glavni razlog znatno većoj cijeni brodskog satelitskog antenskog sustava u usporedbi s jednostavnim statičnim kućnim satelitskim sustavima. Više informacija o tvrtki Sea Tel koja je najpoznatija u tom segmentu na pomorskom tržištu već više od 30 godina možete pronaći pod upute i dokumenti za proizvod gdje je poznati magazin TeleSatellit najbolje opisao tu veliku i uspješnu tvrtku što je još jedna potvrda dugogodišnje kvalitete Sea Tel proizvoda!


Službena web stranica tvrtke Sea Tel

http://www.seatel.com


Galerija slika
Sea Tel 3004 Kontrolna jedinica DAC-2202 Primjer instalacije antene Sea Tel 3004 - MY Inclination Primjer instalacije antene Sea Tel 3004 - M/B Mokošica (Atlantska plovidba)
Upute i dokumenti za proizvod
PDF dokumentBrošura antene Sea Tel 3004Download
PDF dokumentDiagram spajanja antene Sea Tel 3004Download
PDF dokumentDiagram spajanja dvije antene Sea Tel 3004Download
PDF dokumentTelesatelit - profil tvrtke Sea Tel u AmericiDownload
PDF dokumentTelesatelit - Profil Sea Tel podružnice…Download
PDF dokumentTelesatelit - Sea Tel antena DTV04 za prijem…Download
Povezani proizvodi
Web trgovina    Satelitske antene i dodatna oprema (TV, VSAT, FLEET)    Sea Tel 3004
Rotator početna
Rotator početna
Rotator početna
Rotator početna

Pošalji link prijatelju

Zatražite ponudu! Request a quote!

Vaša košarica je prazna