Web trgovina Brodska elektronika d.o.o. - MEC Navcom Solutions
O nama Uvjeti prodaje Veleprodaja Kontakt Košarica Posao
Na čemu biste danas željeli uštedjeti?
Upišite ime proizvoda ili traženi pojam.

Web trgovina    Satelitske antene i dodatna oprema (TV, VSAT, FLEET)    Sea Tel ST24E

Košarica je prazna
Proizvodi
Klikni za prijavu na Novosti / Newsletter - www.brodska-elektronika.hr

Prijava za postojeće korisnike
Sea Tel ST24E

Žiro stabilizirana satelitska TV antena promjera 61cm visokih performansi!

NOTE: Customers outside of Croatia please click on button above “Request a quote” to contact MEC sales for NET prices and shipping cost to your country!

Za trenutnu cijenu proizvoda molimo Vas da kliknete gore na tipku “Zatražite ponudu”.

Informacija o proizvodu:
Sea Tel ST24E najnovija je žiro stabilizirana satelitska antena manjih dimenzija u ponudi Sea Tel-a koja zamjenjuje stariji model Coastal 24E. Odlikuje se modernim dizajnom i novom generacijom Cassegrain antene promjera 61cm koja zbog svoje konstrukcije ima povećanu prijemnu dobit (Gain) naspram ranijeg modela Coastal 24E. Upravlja se putem novog 4.3” grafičkog LCD ekrana u boji osjetljivog na dodir i obiluje mnogim naprednim funkcijama uz mogućnost kompletne diagnostike antene. Smještena je u kupoli promjera 74cm i dolazi u kompletu s Quattro LNB-om te dishscan funkcijom, ima ugrađen GPS senzor, NID identifikaciju i memoriju za 8 satelita, automatsku regulaciju polarizacije LNB-a, radar filter i mnogo drugih naprednih konstrukcijskih detalja. Upravljanje i napajanje (10-30VDC) antene omogućeno je inovativnom tehnologijom komunikacije kroz koaksijalne kabele čime se izbjegla upotreba dodatnih višežilnih kabela što dodatno pojednostavljuje instalaciju antene.


Minimalni E.I.R.P. nove antene je 46 dBW (47 dBW kod C24E) što korisnicima znači još bolji prijemu signala sa veličinom antene od 61cm. Na visokim frekvencijama (10 -12 GHz) dobitak od 1 dBW znači mnogo čime je Sea Tel opet dokazao svoju inovativnost i primjenu napredne tehnologija pri izradi nove generacije ST serije antena.

Sea Tel ST24E antena u potpunosti je automatizirana i od korisnika zahtjeva samo odabir željenog satelita na grafičkom ekranu osjetljivom na dodir (Touchscreen). Antena će u kratkom roku pronaći sateliti i omogućiti nesmetan prijem signala čak i u plovidbi po težim vremenskim uvjetima. Sa ovom veličinom antene možete uživati u kvalitetnom prijemu evropskih satelita po cijelom Jadranu i većem dijelu Mediterana. Na antenu je moguće spojiti više satelitskih prijemnika ovisno o modelu multisklopke koja se koristi za razvod satelitskog signala po plovilu.


Napomena

Multisklopka za razvod signala i koaksjialni kabeli nisu uključeni u cijenu te se moraju dodatno naručiti uz antenu. Ukoliko je dužina kabela između antene i kontrolne jedinice veća od 15m molimo Vas da to navede u napomeni pri narudžbi. Maksimalna dužina kabela ne bi trebala prelaziti 30m kako bi se izbjegli mogući problemi s komunikacijom, a gubici signala sveli na najmanju moguću mjeru. U ponudi imamo i prazne kupole veličine kao i antena ST24 koje služe da se postigne maksimalna estetska usklađenost između antena i plovila.

Za sve Sea Tel antena vrijedi pravilo proizvođača da je garancija valjana samo u slučaju ako je instalaciju i puštanje u pogon obavio ovlašteni Sea Tel servis.

Dodatne tehničke informacije o anteni ST24E možete pronaći pod upute i dokumenti.


Pravilan odabira antene za Vaše plovilo

Pri odabiru satelitske antene za plovilo treba obratiti pozornost na veličinu same antene da se ne narušili estetski izgled plovila. Drugi jako bitan faktor u odabiru antene je pokrivenost satelitskim signalom na području plovidbe. Većini evropskih satelita čiji signal pokriva našu regiju signal naglo slabi u južnom dijelu Jadrana stoga za kvalitetan prijem bez gubitka signala potrebna je antena veličine barem 61cm kao sto je ST24E. S ovom veličinom antene i uz minimalni E.I.R.P. od 46 dBW Sea Tel je opet znatno odskočio od konkurencije čije antene istih dimenzija imaju daleko slabiji prijem.

Više informacija o pokrivenosti satelitskim signalom u našoj regiji možete pronaći na sljedećoj adresi: http://www.lyngsat.com. Ukoliko niste sigurni koja bi antena najbolje zadovoljila Vaše potrebe slobodno nam se obratite za savjet.


Par riječi o Sea Tel-u i žiro stabiliziranim antenama

Američka tvrtka Sea Tel prisutna je na pomorskom tržištu više od 30 godina i najveći je proizvođač žiro stabiliziranih antenskih sustava za satelitsku komunikaciju i televiziju (VSAT i TVRO) na svim veličinama i vrstama plovila. Osnivač Rober J. Matthews patentirao je 1978. godine prvu 3-osnu antenu i postavio temelje razvoja stabiliziranih satelitskih antena. Prema istraživanju najpoznatijeg magazina za satelitske komunikacije “ComSys” Sea Tel je lider u proizvodnji satelitskih antena i pokriva više od 75% globalnog pomorskog tržišta svojim proizvodima. Sea Tel je i jedini proizvođač sa ponudom antena od 37cm do 3.6m u promjeru i glavninu svojih proizvoda plasira za komercijalni i vojni sektor dok je u zadnjih 10-ak godina preuzeo i vodstvo na području plovila za razonodu. Nedavno se Sea Tel pridružio velikoj korporaciji Cobham SatCom koja se bavi izradom sofisticirane vojne opreme kako bi razvijao i proizvodio antene ne samo za pomorski sektor nego i za vojnu industriju.


Sea Tel je nedavno prvi konstruirao i antenu za simultani prijem satelitskog signal sa 5 satelita (Ku + Ka band) sto još nitko drugi nije uspio. U zadnjih par godina dosta novih proizvođača “sličnih” antena (KVH, Simrad, Raymarine, Intellian, KNS, Navisystem, Glomex i drugi) pokušava kopirati Sea Tel-ovu tehnologiju međutim to im baš nije pošlo za rukom jer se radi o vrlo sofisticiranoj tehnologiji koja mora zadovoljavati visoke vojne MIL standarde. Vjerojatno će proći još dosta vremena dok neki novi proizvođač ozbiljno konkurirati Sea Tel-u međutim teško je dostići znanje, tehnologiju i iskustvo stvarno preko 30 godina.


Da bi razumjeli princip rada i kompleksnosti brodskog satelitskog antenskog sustava morate znati da se sateliti nalaze iznad ekvatora na udaljenosti oko 37000 km od zemlje i predstavljaju na nebu statičnu točku malih dimenzija u koju antena mora biti konstantno i precizno usmjerena bez obzira na sve pokrete plovila. Da bi antena mogla zadovoljiti takve zahtjeve postavljena je na žiroskopski stabiliziranu pokretnu platformu s inertnim osjetilima (rate sensor) koja konstantno mjere kuteve valjanja, poniranja i skretanja (roll, pitch, yaw) plovila te istovremeno (in real-time) velikom brzinom usmjeravaju antenu u pravcu satelita. Iz ove informacije može se zaključiti da se ovdje radi o antenskim sustavima visokih performansi i kvalitete koji svojom tehnologijom daleko nadilaze svu ostalu elektroniku koja se koristi na plovilu. To je ujedno i glavni razlog znatno većoj cijeni brodskog satelitskog antenskog sustava u usporedbi s jednostavnim statičnim kućnim satelitskim sustavima. Više informacija o tvrtki Sea Tel koja je najpoznatija u tom segmentu na pomorskom tržištu već više od 30 godina možete pronaći pod upute i dokumenti za proizvod gdje je poznati magazin TeleSatellit najbolje opisao tu veliku i uspješnu tvrtku što je još jedna potvrda dugogodišnje kvalitete Sea Tel proizvoda!


Video zapis o anteni SeaTel ST24


Službena web stranica tvrtke Sea Tel

http://www.seatel.com


Galerija slika
Sea Tel ST24E Kontrolna jedinica sa grafičkim LCD ekranom u boji osjetljivim na dodir
Upute i dokumenti za proizvod
PDF dokumentBrošura antene Sea Tel ST24E.Download
PDF dokumentTelesatelit - profil tvrtke Sea Tel u AmericiDownload
PDF dokumentTelesatelit - Profil Sea Tel podružnice…Download
PDF dokumentTelesatelit - Sea Tel antena DTV04 za prijem…Download
Povezani proizvodi
Web trgovina    Satelitske antene i dodatna oprema (TV, VSAT, FLEET)    Sea Tel ST24E
Rotator početna
Rotator početna
Rotator početna
Rotator početna

Pošalji link prijatelju

Zatražite ponudu! Request a quote!

Vaša košarica je prazna